responsive webdesign
Waarom moet jouw website responsive zijn?

Ben jij ook een mobiele website gebruiker?
Als ik ga slapen dan is dit het laatste wat ik doe. Nog even heel snel op mijn smartphone surfen. Eigenlijk surf ik een ganse dag door. Ik zou niet meer zonder kunnen en blijkbaar ben ik niet de enige. Meer dan de helft van de internetgebruikers surft mobiel.
Erg handig natuurlijk, maar niet wanneer je een pagina bezoekt die niet geschikt is voor jouw toestel. Binnen een paar seconden verlaat je de website en ga je ergens anders op zoek naar jouw informatie. Het is dus de hoogste tijd dat alle websites responsive zijn.

Wat is een responsive website?
Een responsive website is een website die zodanig ontworpen is dat hij zichzelf aanpast aan elk denkbaar scherm, van mobiele telefoons tot breedbeeld computerschermen. Kortom, met een responsive website is jouw website op elk apparaat optimaal te bekijken en mis je niet langer heel wat potentiƫle gebruikers. Eigenlijk hoor je er niet meer bij zonder een responsive website. Wij zijn ervan overtuigd dat een responsive website een noodzakelijke investering is.

Google geeft strafpunten wanneer een website niet mobielvriendelijk is

Voordelen responsive webdesign
Naast de gebruikservaring levert een responsive website nog heel wat voordelen op. Een responsive website is beter voor je vindbaarheid in zoekmachines. Google voegt bijvoorbeeld een 'mobile friendly' tag toe aan zoekresultaten wanneer een website mobielvriendelijk is. Het komt er voornamelijk op neer dat bij zoekopdrachten op mobiele apparaten eerder de mobiele sites op de eerste pagina worden getoond. Zij zorgen dus voor meer bezoekers en dus voor een hogere omzet. Daarnaast zullen de bezoekers meer van je content lezen, meer producten of diensten bekijken en sneller beslissen. Responsive webdesign zorgt ervoor dat je een stapje voor hebt op je concurrentie, zorgt voor een professionele indruk en voor minder frustraties bij de gebruikers.

Wanneer is jouw website 'mobielvriendelijk'?
Een mobielvriendelijke website is een webpagina die de gehele pagina op een correcte manier weergeeft op mobiele apparaten. Google heeft ook een handige tool ontwikkeld om te testen of jouw webpagina geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten.

Beschik jij over een website die niet mobielvriendelijk is?
Het lijkt mij wel duidelijk dat het dan de hoogste tijd is voor actie. Het risico is te groot om niet voor een responsive website te gaan. Het aantal mobiele gebruikers zal alleen maar toenemen. Mis de boot niet voor het te laat is.

Heb je vragen over responsive webdesign, geef ons gerust een seintje. Wij doen gratis een vrijblijvende analyse van uw huidige website en bekijken samen de mogelijkheden.